Ajankohtaista

Ajankohtaista

Länsi-Lintulan talonäyttelyalueella uusia omakotitontteja haettava

Suositulla Länsi-Lintulan talonäyttelyalueella on uusia omakotitontteja haettavana. Tonttien hakuaika on 4.-25.9. Haettavana on kaikkiaan 34 tonttia, joiden koot vaihtelevat 500 ja 1200 neliön välillä.  Rakentamisen ohjauksessa käytetään talonäyttelyssä pilotoitua neuvottelumenettelyä, jossa kaavamääräysten ja rakennustapaohjeiden sijaan asiat sovitaan yhteisissä työpajoissa.  Länsi-Lintulan alueelta on tähän mennessä varattu jo yli 50 tonttia.

Talonäyttely onnistui yli odotusten, kaikki kävijät tyytyväisiä

Sunnuntaina päättyneessä Valkeakosken talonäyttelyssä vieraili yli 16.000 kävijää. Tapahtuman laadulliset ja määrälliset tavoitteet ylittyivät selvästi niin järjestäjien kuin näytteilleasettajien näkökulmasta. Myös kävijät olivat näyttelyyn erittäin tyytyväisiä. Rakennustutkimus RTS Oy:n tekemän kävijätutkimuksen mukaan kaikki tutkimukseen vastanneet olivat näyttelyyn tyytyväisiä. Yli puolet kävijöistä oli aikeissa rakentaa tai hankkia asunnon.

Talonäyttelyn mieleenpainuvin kohde kävijöiden mielestä oli Juuso Horellin suunnittelema ja rakentama Semiperinteinen -hirsitalo. Heti seuraaviksi ylsivät Jukkatalon Pikku-Jukka ja Riikka Kerttulan rakennuttama Ekompi-talo. Omaan käyttöön sopivimmaksi taloksi äänestettiin Pikku-Jukka. Toiseksi tuli Ekompi ja kolmanneksi Valkeakoski-opiston rakentama Valkeakoski-talo.

Talonäyttely huipentuu viimeiseen viikonloppuun

Perjantaina 11.8. Studio Linnunradalla keskustelunaiheena on rakentamisen laatu.  Juha Salmen tentattavina ovat professori Juha Vinha ja alueen kaavoitusta ideoinut arkkitehti Severi Blomstedt. Ihan Pihalla -teematunnilla aiheena on, miten terassista voi nauttia pitkälle syksyyn ja kevääseen.

Lauantaina 12.8. näyttelyemäntä toimii toimittaja Hanna Sumari.  Hän on haastateltavana Studio Linnunradalla klo 12, minkä lisäksi päivän aikana kierretään myös kaikki näyttelykohteet.

Sunnuntaina 13.8. on aika Talonäyttelyn sadonkorjuulle.  Rakennustutkimus RTS:n toimitusjohtaja Aarne Jussila kertoo messututkimuksen tuloksista ja paljastaa yleisön suosikkikohteen.  

Talonäyttelyssä käynyt jo yli 10.000 vierasta

Talonäyttelyssä rikottiin torstaina 10.000 kävijän raja. Näyttelyssä on torstain 10.8. jälkeen vieraillut yhteensä 10.600 vierasta. 

Talonäyttely avautui

Talonäyttelyn avajaisia vietettiin perjantaina 4.8. Juha Salmen juontamassa avajaiskeskusteluun osallistuivat kaupunginjohtaja Jukka Varonen, Pientaloteollisuuden johtaja Kimmo Rautiainen sekä kansanedustaja Pauli Kiuru.  Näyttelyn avasi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Järvinen rakentamalla alueelle viimeisen pienen kodin, linnunpöntön.

Talonäyttelyn esittelyt varattavissa

Talonäyttelyssä vieraileville ryhmille järjestetään esittelytilaisuuksia, joissa asiantuntijat kertovat talonäyttelyn taustasta ja keskeisestä näyttelysisällöstä.  Esittelyt kestävät n. 25 minuuttia ja ovat ryhmille ilmaisia.  Esittelyjä voi varata näyttelysihteeriltä.  Lue lisää ryhmien palveluista.

Länsi-Lintulassa tonttipäivä la 13.5.

Länsi-Lintulan talonäyttelyalueella järjestetään Koko perheen asunto- ja tonttipäivä lauantaina 13.5. klo 10 - 14.  Tapahtumassa esitellään Länsi-Lintulassa haettavana olevia omakotitontteja sekä Valkeakoskella myynnissä olevia asuntoja.  Tapahtumassa on monipuolista ohjelmaa sekä aikuisille että lapsille. 

Oheisnäytteilleasettajapaikat varattavissa

Talonäyttelyalueen näytteilleasettajapaikat ovat nyt varattavissa.  Näyttelypaikkoja on mahdollista ostaa sekä ulkoalueilta että näytteilleasettajateltoista.  Näyttelyalueen kompaktin koon vuoksi näyttelyteemoihin läheisimmin liittyvät näytteilleasettajat ovat etusijalla.  Näyttelypaikkoja voi tiedustella sähköpostitse petri.ahonen at.gif : 1 kB valkeakoski.fi.

Talonäyttely mukana ASTA-messuilla

Valkeakosken talonäyttelyä esitellään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa järjestettävillä ASTA rakentaja -messuilla 3.-5.2.2017. Messuilla esitellään talonäyttelyn lisäksi myös Valkeakosken muuta tontti- ja palvelutarjontaa.  Talonäyttelyn osastonumero on A908, tervetuloa tutustumaan!   

Näyttelytalojen rakentaminen vauhdissa

Länsi-Lintulan talonäyttelyalueella talonrakentaminen on hyvässä vauhdissa. Alueella tehdään edelleen myös maanrakennuksen viimeistelytoitä, joita jatketaan vielä keväällä lumien sulettua.  Muutamat talotehtaat, kuten esimerkiksi SF-rakentajat ja Älvsbytalot etsivät vielä myös rakentajaperheitä näyttelytalon toteuttamiseksi. 

Rakentaja-info aurinkoenergiasta

Talonäyttelyn rakentajille järjestetään esittelytilaisuus aurinkoenergiasta ke 9.11. klo 17 alkaen Valkeakosken kaupungintalolla.  Tilaisuuteen voivat näyttelyrakentajien lisäksi osallistua myös muut aurinkoenergiasta kiinnostuneet.  Aurinkoenergiaratkaisuja esittelevät Biolan ekoasuminen, e-buildings Finland, Rexel Finland ja Valosta Oy.

Talonäyttelyn esittelytilaisuus Länsi-Lintulassa lauantaina 29.10.

Valkeakosken talonäyttelyä sekä koko Länsi-Lintulan uutta asuinaluetta esitellään avoimessa yleisötilaisuudessa lauantaina 29.10. klo 10-13.  Tilaisuudessa voi tutustua talonäyttelyhankkeeseen sekä muihin alueella oleviin omakotitontteihin.  Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Talonäyttelyn esittelytilaisuus 24.9. K-citymarketilla

Valkeakosken talonäyttelyä esitellään avoimessa yleisötilaisuudessa K-citymarketilla lauantaina 24.9. klo 10-15. Tilaisuudessa esitellään itse talonäyttelyhanketta sekä Rautia Valkeakosken edustamia talomalleja Ainoakotia ja Kimara hirsitaloja.  Paikalla ovat Valkeakosken kaupungin edustajien lisäksi Rautia kauppias Jouni Fuss sekä talotehtaiden edustajana kenttämyyntipäällikkö Arttu Heikkilä.  Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja siellä annetaan myös sisustusneuvontaa. 

Pirkanmaan kansanedustajat tutustuvat Talonäyttelyyn

Pirkanmaan kansanedustajat tutustuvat Valkeakosken talonäyttelyyn keskiviikkona 10.8. Valkeakosken vierailun yhteydessä kansanedustajille esitellään myös muita ajankohtaisia kaavoitukseen ja kaupunkikehitykseen liittyviä asioita.

Kunnallistekniikan rakentaminen käynnissä

Länsi-Lintulan alueen kunnallistekniikan rakentaminen on hyvässä vauhdissa.  Alueelle rakennetaan tieyhteydet sekä vesi-, viemäri- ja sähköverkostot.  Talonrakentaminen tonteilla pääsee alkamaan aikataulun mukaisesti 1.9.2016.

Kunnallistekniikan rakentaminen käynnissä

Länsi-Lintulan alueen kunnallistekniikan rakentaminen on hyvässä vauhdissa.  Alueelle rakennetaan tieyhteydet sekä vesi-, viemäri- ja sähköverkostot.  Talonrakentaminen tonteilla pääsee alkamaan aikataulun mukaisesti 1.9.2016.

Talotehtaat etsivät rakentajaperheitä

Osa tontin varanneista talotehtaista etsii vielä rakentajaperheitä toteuttamaan näyttelytalon. Myös useat muut talotehtaat ovat edelleen kiinnostuneita näyttelytalon toteuttamisesta. Omasta näyttelytalosta kiinnostuneiden kannattaakin olla suoraan yhteydessä talotoimittajiin ja hyödyntää merkittävät näyttelyedut.

Näyttelyalueen tonteilla kova kysyntä, näyttelyaluetta laajennetaan

Talonäyttelyalueen 17 tonttia olivat haettavana 22.2.-31.3. välisenä aikana.  Tonttihakemuksia jätettiin määräaikana yhteensä 20 kpl.  Suuren kysynnän vuoksi näyttelyaluetta päätettiin laajentaa yhdeksällä uudella tontilla.  

Vapaana olevat tontit ovat listattuna  tonttihaku sivulla ja ne ovat jatkuvasti haettavana kahden viikon ajanjaksoissa.

Koko perheen asunto- ja tonttipäivä 7.5.

Valkeakoskella järjestetään Koko perheen asunto- ja tonttipäivä lauantaina 7.5. klo 10-14.  Tapahtuman keskipisteenä on Valkeakosken liikuntahalli (os. Apiankatu 7).Tapahtumassa esitellään myös Talonäyttelyä sekä liikuntahallilla että Talonäyttelyalueella Länsi-Lintulassa. 

Talonäyttelyalueen tontit merkitty maastoon

Talonäyttelyalueen tontit on merkitty nurkkakepeillä maastoon.  Tonttien sijaintiin ja koko Länsi-Lintulan alueeseen voi tutustua myös erillisen tablettiin ladattavan  kaavakartan avulla.

Talonäyttelyn esittelytilaisuus ke 9.3.

Talonäyttelystä järjestetään avoin esittelytilaisuus keskiviikkona 9.3. klo 18 alkaen hotelli Waltikassa (os. Hakalantie 6).  Tilaisuus on suunnattu ensisijaisesti hankkeesta kiinnostuneille perheille ja rakentajille, mutta myös kaikki muut talonäyttelystä kiinnostuneet ovat tilaisuuteen tervetulleita.  Tilaisuudessa on paikalla myös talotehtaiden edustajia.

Talonäyttelyhanketta esitellään myös liikekeskus Koskikarassa pe 4.3. klo 10-15 ja pe 18.3. klo 12-18.


Tontinhaku alkaa 22.2.

Talonäyttelyalueen tontinhaku alkaa maanantaina 22.2.2016 Tontteja voivat hakea sekä yksityiset rakentajat että yritykset.  Yksityiset rakentajat voivat osallistua näyttelyyn myös yhdessä talotehtaan kanssa.  Useat talotehtaat ovat kiinnostuneita talonäyttelystä. Tontteja voi hakea avoimella hakemuksella tai esittämällä luonnossuunnitelmat.  Hakemukset tai suunnitelmat tulee jättää 31.3. klo 15 mennessä. Hakuajan päättymisen jälkeen tontit ovat jatkuvasti haettavana kahden viikon jaksoissa.  Katso tarkemmat tontinhakuohjeet.

Talonäyttely ennakkomarkkinoinnissa ASTA-messuilla

Valkeakosken talonäyttelyä ennakkomarkkinoitiin ASTA -Rakentaja messuilla Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa 5.-7.2.2016.    Messuilla vieraili yli 15.000 kävijää.  Talonäyttelyhanke herätti runsaasti kiinnostusta messukävijöiden keskuudessa.  Kiinnostuneita rakentajia oli useita kymmeniä.  Kiinnostuneiden joukossa oli sekä nuoria että varttuneempia ihmisiä. Yhteisenä kiinnostuksen kohteena olivat edullinen hinta, pienet mutta tehokkaat neliöt ja alhaiset asumiskustannukset.