Kohde 13: Aapa 81

Kohde 13: Aapa 81

Aapatalo Oy

2h+tupak.+s
Koko: 81 / 93 m2
Lämmitys: vesikiertoinen lattialämmitys, poistoilmalämpöpumppu
Muunneltava pohjaratkaisu, johon väliseiniä lisäämällä ja poistamalla saa jopa kolmen makuuhuoneen perheasunnon.
Myyntihinta: 190.000 eur.Aapatalo syntyi ajatuksesta miten voidaan tehdä parhailla teknisillä ominaisuuksilla nykyaikainen lämmin talo hirsitalon hengittävyydellä ja tunnelmalla.

Näyttelyn talo Aapa 81 on rakennettu ilman muovikalvoa seinissä ja katossa. Sen tilalla on ilmansulkupahvi ja eristeenä toimii Ekovillan selluvilla yhdessä tuulensuojana käytetyn puukuitulevyn kanssa. Ulkoverhouksena käytettiin leveää hirsityyppistä paneelia ja sisällä melkein kaikki seinä/kattopinnat ovat puuta eri muodoissa. Näin saatiin hengittävä, sisäilman kosteutta tasaava ja ennen kaikkea kaunis puupintainen "hirsitalo".

Lisäksi talossa on mietitty paljon pienen perheen arkea ja sen sujuvuutta. Talossa on leikkkeihin sopiva laaja parvi. Myös kodinhoitoon on mitoitettu maksimi määrä tilaa ja kaappeja. Kodinkoneet ovat upotettuina saunan lauteiden alle, jolla säästettiin yhden ison kaapin tila parempaan käyttöön. Suora yhteys khh/oh:sta isolle lasitetulle takaterassille tuo lisää avaruutta pienen talon tiloihin.


Terassi, Jamar Oy
Keittiö, Puustelli