Näyttelyteemat

Kuvakarusellissa näyttelyalue keväästä 2016 kesään 2017.


Näyttelyteemat

Länsi-Lintulan talonäyttelyalueelle on suunniteltu pieniä, edullisia tontteja pienille taloille, laadukkaassa ympäristössä. Kaavamääräykset ovat väljät, ja rakentamisen ohjaus tapahtuu neuvottelemalla vuorovaikutteisesti.

Yhteistyö, suunnittelu ja rakentaminen muodostavat hankkeen, joka alkoi tontinhaulla helmikuussa 2016 ja huipentuu talonäyttelyksi elokuussa 2017.

Talonäyttelyn teemat

  • Edullisuus. Edullinen, tehokas ja laadukas talo, joka mahdollistaa omakotiasumisen pienemmillekin perhekunnille, kuten sinkuille ja senioreille.

  • Uusiutuvan energian hyödyntäminen. Näyttelyalueen kohteita ohjataan ja kannustetaan ottamaan uusiutuvian energiamuotoja, mm. aurinkoenergiaa käyttöön. Uusiutuvien energiamuotojen käyttöönottoa tuetaan jopa 2.000 euron alennuksella tontin hinnasta. 

  • Muunneltavuus ja laajennettavuus. Talot ja pihat suunnitellaan muunneltaviksi ja laajennettaviksi,  jotta ne elinkaarensa aikana voivat mukautua eri elämäntilanteisiin erilaisille perheille.

  • Yhteistyössä ilman määräyksiä.  Rakentamisen ohjauksessa ei käytetään lainkaan ohjeita tai määräyksiä.  Talojen sijoittelu tonteille, rakenne, ulkoasu yms. asiat sovitaan yhteisissä työpajoissa rakentajien kanssa.