Matkailuvinkit

Matkailuvinkkejä kävijöille

Valkeakoski sijaitsee kauniissa järvimaisemissa Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Valkeakosken kanava ja kauniit riippusillat luovat omaleimaisen keskustan järvimaiseman. Paperikaupungin merkit, henki ja perinteet näkyvät myös tämän päivän katukuvassa.

Riippusiltojen lenkki kiertää kivasti kaupungin rantoja pitkin. Sen varrella voi kalastaa ja veneillä, kokea estradielämyksiä kesäteatterissa, pulahtaa uimaan ja nauttia picknick-korin eväistä tai lounastaa. Apialla on myös lasten laguuni, missä pikku-uimarit polskivat turvallisesti matalissa vesissä.

Valkeakosken teollisuushistoria on jo itsessään yhden museovierailun arvoinen. Myllysaaren museossa kerrotaan, miten kaupungista kasvoi ja kehittyi yksi Suomen tärkeimmistä paperitehdaskaupungeista. Tehtaanpatruuna Juuso Waldenin perintönä kaupungissa pelataan edelleen jalkapalloa, ja Pohjoismaiden ainoa ja aito venetsialainen gondoli on esillä Myllysaaressa.

Valkeakoski on liikkuvan matkailijan kaupunki. Lukuisat liikuntapaikat ja niiden läheisyys toisiinsa nähden on huomioitu kansainvälisten urheilutähtien keskuudessa. Monipuoliset ulkoilumaastot soveltuvat sekä kesä- että talviurheilun kisapaikoiksi. Nappukenkäiset palloilijat valloittavat nurmikentät kesäisin.

Sääksmäeltä päin tultaessa kävijän toivottaa tervetulleeksi Vanajaveden kulttuurimaisemat, Rapolanharju ja Sääksmäen sillan alue. Rapolanharjun asutusmuistot ovat 3500 vuoden takaa, ja harjun rannoille rantautuivat myös viikingit. 1340-luvulla alueen talonpoikien omaperäisestä sisusta kantautui tarinoita kerrottavaksi paaville ja Vatikaanille. Sääksmäkeläisiä talonpoikia uhkailtiin paavin pannabullalla, jota ei kuitenkaan langetettu.

Rapolanharjulta avautuvat kansallismaisemat houkuttelivat kultakauden taiteilijoita luovuuden lähteille ja maalausretkille. Kesäisin Sääksmäen kartanot täyttyivät vieraista, jotka halusivat nauttia maaseudun rauhasta. Rapolan kartano oli P.E. Svinhufudin kotikartano, ja siellä lempi leiskui myös Akseli Gallen-Kallelan ja nuoren Maryn välillä. Kartanokulttuuri elää ja voi vahvasti alueella. Sohlbergin, nykyisin Päivölän opisto, Voipaalan kartano ja Jutikkalan kartano ovat edelleen avoinna yleisölle. Lahisten kartano on lähiruuan suoramyyntikohde.

Tiesitkö, että Suomen hauskin museo sijaitsee Sääksmäellä Visavuoressa? Pilapiirtäjä Kari Suomalaisen (1920-1999) ikivihreät piirretyt elävät tässä päivässä. Visavuori on Suomen ensimmäinen erämaa-ateljee, jonka rakennutti ja suunnitteli Kari Suomalaisen isoisä kuvanveistäjä Emil Wikström (1864-1942). Wikströmin kulttuurikoti, veistotaide, puutarha ja yli sata vuotta vanhat rakennukset ovat avoinna ympäri vuoden.

Omaleimaiset tapahtuvat tekevät Valkeakoskesta vilkkaan kaupungin ympäri vuoden. Teatterikansalle tarjoamme draaman kaaria ja musikaaleja kesät talvet. Rauli ”Badding” Somerjoen iki-ihanat kappaleet nostattavat tunteet pintaan Valkeakosken kesäteatterissa 9.6.-12.8.2017. Kaupunginteatterin lavalla syyskaudella saa ensi-iltansa 7.10.2017 musiikkinäytelmä Myllymestarin tytär ja Suomi 100 vuotta tunnelmissa nähdään Meidän Suomi, ensi-ilta 19.10.2017. Kymmeniä tuhansia musiikin ystäviä kokoontuu keskustan kanavan varrelle juhlimaan Työväen Musiikkitapahtumaa 27.-30.7.2017.

Kysy lisää. Me autamme!
Valkeakosken matkailuinfo

Kanavanranta 3 C
040 335 6512
matkailu at.gif : 1 kB valkeakoski.fi


Poikkea lounaalle tai kahville Valkeakoskelle!

Majoitu mukavasti Valkeakoskella! Kuva Haave Apartments

Parhaat tapahtumat löydät tapahtumakalenterista!

Tule teatteriretkelle!

Lähde liikkumaan!