Kesävinkit lapsiperheille lomailuun Valkeakoskella

Tytöt keräävät kukkia Rapolanharjulla.

Lapsille ja perheille on Valkeakoskella tarjolla runsaasti monipuolista tekemistä ympäri kaupunkia. Kurkkaa vinkit!

Apian seikkailupuisto

Apian seikkailupuistoon mennessä kannattaa varata reilusti aikaa, sillä tekemistä ja touhua löytyy kaikille. Seikkailupuistoon kannattaakin lähteä koko perheen voimin, vaikka eväiden kanssa.

Seikkailupuistossa on upea mielikuvitusta ruokkiva leikkilinna-alue, jossa voit seikkailla linnan muureilla tai –torneissa. Kesällä uimarannan laguuni on seudun paras paikka rantaleikkeihin. Apialta löytyy myös kesäkioski, joka palvelee asiakkaitaan kesäkaudella. Puistoon on vapaa pääsy.

Walklandia

Walklandia on maksuton elämyksiä ja kokemuksia tarjoava liikuntapuisto lapsille ja nuorille. Alueelta löydät keppihevosradan, skeittiparkin sekä pumptrack-radan. Kepparimaasta löytyy tällä hetkellä ratsastuskenttiä ja myöhemmin alueelle on tulossa myös maastorata. Pumptrack-rata on kumpuja sisältävä rata, jossa liikutaan polkemisen sijaan pumppaavan liikkeen avulla polkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla tai potkulaudalla.

Liikennepuisto

Alle 12-vuotiaille lapsille tarkoitetussa pienet kuskit ja fillaristit pääsevät polkemaan autoja ja kolmipyöriä. Turvallisella radalla tulevat tutuksi oikeankin liikenteen säännöt. Virallisina aukioloaikoina puistossa on mahdollista ajella kaupungin potkuautoilla ja paikalla on myös valvoja. Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi ajella omalla polkupyörällä.

Liikennepuisto avoinna kesällä 2024:

 • Koululaisten kesäloma-aikana (1.6. – 6.8.) arkisin klo 9 – 18, la ja su klo 10 – 17.
 • Juhannuksena pe – su suljettu.
 • Elokuussa (7.8. – 31.8.) la ja su klo 10 – 17.

Uimarannat:

 • Lue lisää Valkeakosken uimarannoista.
  • Apian uimaranta
  • Kirjaslammen uimala
  • Lotilan uimaranta
  • Hakalanranta
  • Leppälän uimapaikka
  • Kärjenniemen uimapaikka
  • Sointulan uimapaikka
  • Tarttilan uimapaikka.

Suomen Jalkapallomuseo

Suomen jalkapallomuseo palvelee asiakkaitaan Myllysaaren museossa kesäkaudella 4.6.-1.9. tiistaista perjantaihin klo 10-16 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Näytteillä on laaja, jatkuvasti kasvava kokoelma seurojen ja pelaajien palkintoja, muistolahjoja, mitaleita sekä jalkapallovarusteita eri vuosikymmeniltä. Museosta löytää myös kansainvälisesti tunnettujen pelaajien aineistoa. Tärkeän osan museosta muodostaa vuonna 1993 perustettu suomalaisen jalkapalloilun kunniagalleria, Hall of Fame.

FC Hakan kotipelit

Alle 17-vuotiaat pääsevät kaikkiin FC Hakan kotipeleihin Tehtaan kentälle veloituksetta.

Korkeakangas DiscGolfPark, Pappilanniemi frisbeegolf, Valkeakoski DiscGolfPark

Valkeakoskelta löytyy kolmesta paikasta frisbeegolf ratoja. Frisbeegolf sopii kaikenikäisille, vaikka koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Frisbeetä voit lähteä heittelemään ihan leikkimielessäkin.

Myllysaaren museo

Myllysaaren museosta löydät tietoa Valkeakosken seudun historiasta, kansanelämästä ja muusta kulttuurihistoriasta sekä erityisesti paperi- ja muun teollisuuden historiasta ja perinteestä.
Myllysaaren museossa pysyvä Vana näyttely kertoo Valkeakosken ja Sääksmäen seudun historiasta. Kesäkaudella museossa on Anna Tawast – Jääneet työt näyttely.

Kauppilanmäen museoalue

Kauppilanmäen museoalue sijaitsee kaupungin keskustassa, muutaman sadan metrin päässä Myllysaaresta kanavan eteläpuolella. Museoalue esittelee paperitehtaan työläisten asunto-oloja 1870-1920.

Alueella on viisi asuinrakennusta, jotka kuvaavat paperitehtaan työläisten asunto-oloja 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkupuolelle. Lisäksi siellä on työväentalo, savusauna ja aitta. Piha-alue on yleinen puisto, jossa voit viettää aikaasi.

Visavuoren museossa Nurin narin -satukierrokset

Visavuoren museon velhoprinsessa johdattaa lapset valtakuntaansa, missä kaikki sadut ovat menneet ihan nurin narin. Ruusunen on taas nukahtanut, Tuhkimo on jälleen hukannut kenkänsä, hirviön ruusu ei olekaan lakastunut ja olikohan sillä Tähkäpäällä oikeasti niin pitkä tukka kuin väitetään?

Soveltuu parhaiten alle 12-vuotiaille, mutta tekee hyvää myös aikuisille.

Ilolan maatila

Valkeakosken Metsäkansassa sijaitseva Ilolan Wanha Asema ja maatilapiha-alue ovat avoinna ennakkoon sovitusti tai teemapäivinä. Wanhalta Asemalta löydät viihtyisän lähipuodin, kahvilan ja tilausravintolan sekä piha-alueelta lasten leikkipaikan.

Maatilalla voit tutustua hevosiin, poneihin, kanoihin, kukkoihin, lampaisiin, lehmiin, vasikoihin, pupuihin, ankkoihin, vuohiin ja kissoihin. Maatilan piha-alueelle on vapaaehtoinen maksu.

Maatilan piha-alue on myös avoinna ennakkoon sovitusti perhevierailuin. Suosituissa Maatila-perhevierailuissa pääset ennakkovarauksella ja ohjatusti, vain oman perheen kesken tutustumaan maatilan eläimiin sekä ruokkimaan, hoitamaan ja hellimään niitä.

Tuomarlan tila

Valkeakoskella Kärjenniemessä sijaitseva viihtyisä Tuomarlan tila on avoinna yleisölle ennakkoon sovitusti. Varaa aikasi puhelimitse tai sähköpostitse. Kotieläinpihalla voit tutustua vuohiin, lampaisiin, ankkoihin, kanoihin, kissoihin, koiriin, poneihin ja hevosiin.

Pukkilan alpakkatila

Valkeakoskella Metsäkansassa sijaitsevalla Pukkilan tilalla kasvatetaan alpakoita sekä tuotetaan räätälöityjä alpakkaelämyksiä. Tilalle voi ennakkoon sovitusti tulla tutustumaan alpakoihin ja tilan muihin eläimin. Alpakat tarjoavat muun muassa kahviseuraa tai lähtevät metsäretkelle läheiselle laavulle.

Isac Elliot Työväen Musiikkitapahtumassa

Isac Elliot esiintyy Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 26.7. klo 18.40-19.30. Konsertti on ikärajaton ja sinne on myynnissä tapahtuma- ja päivärannekkeiden lisäksi erillisiä konserttilippuja. Liput ovat myynnissä osoitteessa tiketti.fi.

Lisää hyödyllisiä nettisivuja: