Talonäyttelyn teemat ovat ekologisuus ja edullisuus

ilmakuva, jossa taloja

Talonäyttely Valkeakoskella -tapahtumassa esitellään kymmenen uniikkia kotia, joissa korostuvat ekologisuus ja edullisuus.

Yhdessä rakentamisprojektissa minimoidaan kaikki rakentamisen päästöt, ei vasta asumisvaiheen päästöjä. Yksi kohteista puolestaan osoittaa, miten näyttävä ja toiminnallinen sisustus luodaan täysin kiertotalouden periaatteita kunnioittaen ja second hand -huonekaluilla. Niin ikään nykyaikaista rakentamista esittelee yhden valmistajan talopaketti, joka pystytetään tontille vain yhdessä päivässä myöhemmin keväällä.

Kestävät, ekologiset ratkaisut korostuvat Talonäyttelyn rakentamisessa ja asumisessa. Rakentajat tekevät vastuullisia valintoja jo rakentamisen aikana ja tuovat vihreää arkea tulevaisuuden asumiseen esimerkiksi maksimoimalla uusiutuvan energian käyttöä. Arkkitehtitoimisto Outolinnun omistaja ja arkkitehti Juuso Horellin taloprojektissa seurataan jo kaikkia rakennusvaiheen päästöjä ja fiksuilla valinnoilla pyritään pitämään ne mahdollisimman alhaisina. Ainutlaatuinen kokonaisuus luodaan myös 85 m2 Älvsbytaloon, jonka sisustusalan yrittäjä Tytti Seppi suunnittelee ja sisustaa vain uusiokäytettyjä huonekaluja, tekstiilejä ja muita materiaaleja hyödyntäen. Kiiruna Talojen 105-neliöinen talopaketti tuodaan ja pystytetään tontille vain yhdessä päivässä huhtikuussa. Tuleepa alueelle liikuntapuistokin, jonne siirretään Valkeakosken Sorrilan käytetty pelikenttä kiertotaloutta kunnioittaen.

Talonäyttelyn kompaktit asunnot ovat paitsi suuria koteja ekologisempia myös kustannuksiltaan edullisempia. Talonäyttelyn 83–139 neliön kokoiset kodit ovat tavallisten kotitalouksien budjetteihin sopivia. Talojen kustannukset pysyvät maltillisina muun muassa Valkeakosken edullisten tonttien ansiosta. Alueella hyödynnettävä työpajamenettely tuo kustannussäästöä sekä sujuvuutta entisestään, kun rakentamisen vaiheita taklataan yhteistyössä.

Tulevan kesän Talonäyttelyn rakentaminen etenee hyvin ja aikataulussa. Koko perheen messutapahtumassa on ravintola sekä oheisohjelmaa, kuten asiantuntijapuheenvuoroja. Tapahtuman tarkempi ohjelma ja puheenvuorot julkaistaan kevään aikana.

Katso tapahtuman info tarkemmin:
https://talonayttely.valkeakoski.fi/

Seuraathan meitä jo somessa:
facebook.com/talonayttely

@talonayttely_valkeakoski