Juusonniityn asuinalue

Juusonniitty on Juusonrannan ja lukion sekä ammattikorkeakoulun väliin rakentuva uusi asuinalue.

Juusonniityn asuinalue laajentaa Valkeakosken suositun pohjoispuolen asuntotarjontaa yli 30 tontilla. Alue on erinomaisten liikenneyhteyksien varrella ja palvelut ovat lähellä. Kaupungin keskustaankin on vain kolme kilometriä matkaa, joka taittuu erityisen näppärästi pyörällä tai kävelleen. Kilometrin säteellä Juusonniitystä ovat uusi päiväkoti, lukio, ammattikoulu, ammattikorkeakoulu ja liikekeskus, jossa on kauppa, apteekki ja kuntosali. Ei uuteen yhtenäiskouluunkaan matkaa ole kuin 1,5 kilometriä.

Alueen viereltä pääsee näppärästi Nyssellä Tampereelle. Matka taittuu noin 25 minuutissa ja busseja kulkee sopivan ajan välein. Myös omalla autolla on helppoa lähteä niin Tampereelle kuin Hämeenlinnan suuntaan.

Kaakossa asuinalueelta katsottuna kimmeltee Lotilanjärvi, jota kiertää kaunis ja rauhallinen ulkoilureitti. Juusonniityllä pääset siis nauttimaan luonnon rauhasta aivan palvelujen vieressä.

Juusonniityllä on Talonäyttelyn aikana nähtävänä yhteensä 10 kohdetta: 8 pientaloa ja yhden paritalon kaksi asuntoa. Asuinalue jatkaa kehittymistään Talonäyttelyn jälkeen. Loput tontit ovat haettavissa kevään 2024 aikana. Lisäksi alueen viereen, tien toiselle puolelle, on kaavoitettu vastaavanlaisia tontteja. Alue kulkee nimellä Juusonpuisto. Juusonpuiston tontit tulevat haettavaksi syksyllä 2024.

Viimeksi muokannut: Nieminen Siiri