Maassa seisova henkilö ojentaa rakennustelineellä seisovalle henkilölle lautaa.

Näyttelyteemat

Talonäyttelyn teemoja toteutetaan alueelle rakentuvissa kohteissa. Näyttelyn teemojen toteuttaminen näyttelyehdotuksessa otetaan huomioon myös tonttien saajien valinnassa.

Edullista omakotitaloasumista

Elämisen laatuun voi panostaa, kun rakentamisen budjetti ei kasva liian suureksi. Edullisemman budjetin kodeissa sekä tonttien että talojen neliöt on hyödynnetty fiksusti ja tehokkaasti. Taloista löytyy kuitenkin kaikki oleellinen, mitä laadukas omakotiasuminen vaatii. Edulliseen omakotitaloasumiseen liittyy vahvasti edulliset tonttihinnat ja liittymämaksut. Tonttien hinnat kaupungin tonttien osalta ovat 28 € / m² ja vesi-, viemäri- ja sähköliittymät noin 6300 €.

Vihreämpiä koteja

Ekologisuus on rakentamisessa jo itsestään selvä asia. Vastuullisuus on vihreämpiä valintoja rakentamisessa. Uusiutuvien energiamuotojen käyttö ja fiksut, kestävät valinnat ovat keskiössä. Vihreämpiin valintoihin on kannustettu tonttien alennusperusteissa. Esimerkiksi jos on asentanut kohteeseen aurinkopaneelit, sai tontin hinnasta alennusta 15 prosenttia. A-energialuokan talosta saatava alennus oli 25 prosenttia.

Kompakteja neliöitä ja toiminnallisuutta

Kompakti asunto on isoa kotia ekologisempi, nopeampi siivota ja kustannuksiltaan edullisempi. Kompaktin asumisen ja pienempien talojen myötä asumisen toiminnallisuus korostuu ja samalla asumisen laatuun panostetaan aiempaakin enemmän. Neliöitä riittää myös etätyöskentelyyn. Talonäyttelyalueen tontit ovat kooltaan noin 500-700 m².

Joustavaa ja omannäköistä rakentamista

Rakentamisen ohjaus on joustavaa, sillä asiat sovitaan yhteisissä työpajoissa rakennusvalvonnan ja toisten rakentajien kanssa. Näin ollen on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että talosta ja asuinympäristöstä tulee juuri omannäköinen, sekä luodaan mahdollisuudet myös kustannussäästöjä tuoville yhteishankinnoille. Yhteydet omaan rakennustarkastajaan saa helposti aina asian sitä vaatiessa.

Arjen luksusta hyvällä sijainnilla

Valkeakosken pohjoispäässä sijaitseva talonäyttelyalue on sijainniltaan erinomainen monestakin syystä. Yhteydet Tampereelle alueen viereiseltä Nyssepysäkiltä ja luonnonläheisyys järvineen ovat asuinalueen erikoisvaltteja, koulujen- päiväkotien ja palveluiden läheisyyden rinnalla.

Viimeksi muokannut: Meriluoto Siiri