Ilmakuva Valkeakosken kesäisestä keskustasta.

Tutustu Valkeakoskeen

Valkeakoski toteuttaa suomalaisen unelman kaupunkielämästä veden äärellä. Luonto avautuu heti ovelta ja kaikki tärkeät palvelut ovat lähellä.

Vuonna 1923 perustettu Valkeakoski on kaunis ja viihtyisä vesistökaupunki Etelä-Pirkanmaalla Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa. Valkeakoski yhdistää elämisen luonnon ja järven helmassa, mutta on lähellä palveluita, sillä Tampereelle matkaa on vain 30 minuuttia. Asukkaita Valkeakoskella on lähes 21 000.

Vahvuutena kulttuuri- ja liikuntapalvelut

Valkeakosken ehdottomia vahvuuksia ovat luonto sekä kulttuuri- ja liikuntapalvelut. Luonto on lähellä niin metsien, järvien kuin ulkoilureittienkin muodossa. Valkeakoskelta löytyy myös Suomen suurin ja tunnetuin linnavuori, Rapola, joka on rakennettu jo viikinkiajalla 400-luvulla.

Kulttuuri- ja liikuntapalveluiden osalta Valkeakosken tarjonta on kokoaan suurempi. Valkeakoskelta löytyy muun muassa kaupunginteatteri, kesäteatteri, musiikkiopisto ja kuvataidekoulu. Liikunnan harrastamiseen löytyy monipuolinen tarjonta lukuisista lajeista. Valkeakosken lyhyet sisäiset etäisyydet mahdollistavat sen, että harrastuksiin ja palveluihin kulkeminen on helppoa ja nopeaa.

Erinomaiset liikenneyhteydet

Kolmas erityisvaltti Valkeakoskella on sen mainiot liikenneyhteydet muualle Suomeen. Valkeakoskella on käytössä Tampereen seudun joukkoliikennejärjestelmä Nysse, jonka avulla bussilla liikkuminen on edullista ja helppoa niin kaupungin sisällä kuin muihinkin Nysse-kaupunkeihin. Tampereelle on matkaa vain 30 minuuttia, Hämeenlinnaan 40 minuuttia ja Helsinkiin 1h 50 minuuttia. Valkeakoski onkin elämän helppoutta ja edullisuutta arvostavan paratiisi luonnonläheisissä maisemissa, mutta lyhyen matkan päässä Suomen kolmanneksi suurimman kaupungin vilskeestä.

Lisää Valkeakoskesta ja sen tarjoamista mahdollisuuksia voit lukea Valkeakosken kaupungin verkkosivuilta.

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika