Kohteiden sisätyöt loppusilauksia vaille valmiit – takatalven väistyttyä kohti ulkotöitä

Kevään edetessä Talonäyttely-alue ja sen kohteet alkavat hahmottua toden teolla. Tehdään siis kierros kohteissa selvittäen, millaisessa vaiheessa ollaan, kun ovet yleisölle avautuvat alle kolmen kuukauden kuluttua!

Kiiruna Talon hirsitalon asennus on tehty, ja koti on sisäpuolelta muuttovalmis! Ulkopuolellakin rakennustekniset työt ovat valmiina. Talopaketti saatiin kaikkiaan valmiiksi vain neljässä viikossa; maanrakennus aloitettiin maaliskuun lopulla ja talo pystytettiin huikeassa neljässä päivässä. Projekti etenee säiden lämmetessä ulkomaalauksella, ulkorakennuksen pystytyksellä ja terassin rakentamisella ja ilman muuta huolittelemalla kokonaisuus pihatöillä.

Rakennustyö H. Männistön paritalossa on tiivis sisätöiden vaihe menossa: laatoitukset on aloitettu, seinät on maalattu, kalusteet ovat saapuneet ja saunat on paneloitu. Ulkotilojen maalausta ja terassin rakentamista varten odotellaan täälläkin kevätsäätä. Paritalon sisustamisen vetovastuu annetaan alan uusille tulokkaille – yhteistyötä on aloitettu Tamkin sisustussuunnitteluopiskelijoiden kanssa, jotka tekevät projektia oppilastyönä opettajansa johdolla.

Kodikas Talojen molemmissa kohteissa ollaan myös sisätöissä; kuivien tilojen seinät ovat melko lailla valmiit ja lattioiden kuivuttua on edessä laatoitustyöt. Talot olivat valmiit ottamaan talven vastaan, takatalvikaan ei suunnitelmia juuri hetkauttanut. Kohteissa siirrytään vähitellen ulos; julkisivut ja terassit viimeistellään ja myös muut pihatyöt edistetään. Seinäelementit oli maalattu valmiiksi tehtaalla, joten työmaalla maalataan vain saumat, nurkat, paikkailut ja joitain puuvalmiina tulleita osia.

Älvsbytalon Saara-talomalli on sisältä valmis! Kohteessa suunnitellaan ulkoalueita urakoitsijan kanssa ja odotetaan maalauskelejä ulkomaalaukselle ¬– loppusuoralla ehdottomasti jo ollaan! Älvsbytalon toinen kohde, Lasse-talomalli, etenee puolestaan yläkerrassa lattia- ja lista-asennuksella sekä kiintokalusteiden asennuksella. Näissä kohteissa valmista on jo koko lailla toukokuun aikana!

Helmitalojen Villa Anna etenee niin ikään hyvää tahtia. Huhti-toukokuun vaihteessa alkavat sisällä väliseinien ja ulkona terassin rakentaminen. Seuraavaksi työlistalla ovat myös tapetointi sekä ulkona kasvihuoneen kokoaminen, pihasaunan perustus ja maatyöt. Kohteeseen valmistuvat viihtyisä piha-alue ja puutarha ottivat pientä taukoa takatalven myötä, mutta säiden lämmetessä niissäkin päästään hienosti vauhtiin! Helmitalojen toinen kohde, Villa Helmi, etenee hyvässä aikataulussa ja sielläkin edistellään sisätöitä.

Arkkitehtitoimisto Outolinnun uniikissa kohteessa keskitytään sisätöihin; märkätilat on valettu ja laatoitus on edessä, sisäpinnat viimeistellään ja sähkö-, vesi- ja IV-töitä edistetään. Tammikuusta lähtien sisällä kuivumassa olleet lattialaudat lyödään kiinni toukokuussa antaen ehdottomasti viimeistellympää ilmettä. Takatalvi toi vaikutuksensa myös tähän kohteeseen; autotallin perustusten teossa odotettiin lumimyräkän väistymistä.

Seuraathan meitä jo somessa:
facebook.com/talonayttely
@talonäyttely_valkeakoski