Matkailun vinkit vierailuun Valkeakoskella

Voipaalan päärakennus, puutarha ja kukka.

Talonäyttelyn aikana Valkeakoskella on paljon nähtävää ja koettavaa. Ota tästä vinkit talteen kesävierailulle!

Näin saavut Valkeakoskelle

Valkeakoskelle on helppo tulla. Tampereelta on matkaa noin 35 km ja Helsingistä noin 145 km. Linja-autoasema sekä lähin sisävesisatama sijaitsevat Valkeakosken keskustassa. Lähin merisatama on Helsingissä tai Turussa (etäisyys Valkeakoskelta 145 km), lähin lentokenttä Pirkkalassa (40 km) ja rautatieasema Toijalassa (20 km). Helsinki-Vantaan lentoasemalta on matkaa Valkeakoskelle noin 140 km.

Majoituskohteet

Valkeakoskella voit majoittua mukavasti esimerkiksi hotellissa tai leirintäalueella veden äärellä, aivan kaupungin keskustassa. Tai miltä kuulostaisi majoittautuminen maaseudun rauhassa maatilalla tai lammaspaimenena idyllisessä mökissä?

Supersuosittu Mokkapirtti -kahvila

Kontio & Parmas -televisiosarjasta supersuosioon ampaissut kesäolohuone Mokkapirtti avataan 3.6. ja on avoinna aina 31.8. saakka. Kahvila palvelee maanantaista perjantaihin klo 10-19, lauantaisin klo 11-18 ja sunnuntaisin klo 12-18. Mokkapirtistä voit ostaa myös kesämuistoja kaupungista. Myynnissä on Mokkapirtti -tuotteita ja nyt uutuutena Tunne Valkeakoski -kangaskassi, joita on valmistettu rajoitettu erä.

Kaupungissa tapahtuu

Valkeakosken vahvuutena on tiivis ja ennen kaikkea luonnonkaunis ja järvien ympäröimä kaupunkikeskusta, jossa kaikki palvelut on saavutettavissa 15 minuutissa. Kaupungissa myös tapahtuu, kesän aikana on luvassa runsas kattaus viihdykettä kaikenikäisille.

Juice -musikaali

Tämän kesän musikaali vielä meidät hurmaavalle melodiselle matkalle muistoihin ja ihmisyyteen kauniin järvimaiseman ympäröimänä. Juhani Juice Leskinen. Valtakunnan ajattelija, rakastettu muusikko ja legenda. Leskinen jätti lähtemättömän jäljen suomalaiseen rockmusiikkiin ja suomalaisen lyriikan historiaan. Suomen Kesäteatterin esityskausi alkaa 12.6. ennakkonäytöksellä ja viimeinen esitys on 10.8. Iltanäytöksen kellonaikaa on muutettu aikaisemmasta, nyt iltanäytös alkaa klo 18.

Forest Camp 25 Voipaalan taidekeskuksessa

Forest Camp -kollektiivi perustettiin 25 vuotta sitten. Ryhmään kuuluvat taiteilijat Marko Vuokola, Juha van Ingen, Antti Keitilä, Pasi Karjula ja Markku Kivinen. Yhdessä he ovat tehneet useita ympäristötaideteoksia ja installaatioita, joita on ollut esillä mm. ARS06-näyttelyssä Kiasmassa, Madridin Suomi-instituutissa, Tallinnan Linnagalleriassa, Amos Andersonin taidemuseon Söderlångvikissa ja Mäntän kuvataideviikoilla. Ryhmän tunnetuimpia ympäristötaideteoksia ovat heidän Kakutus-teoksensa, joita on myös nähty eri puolilla maailmaa; Madrid, New York, Mohni, Acciaroli, Jurmala, Punkaharju, Helsinki ja Yyteri ovat toimineet ”kakutusten” näyttämöinä. Kaikilla viidellä taiteilijalla on teoksia mm. Kiasman kokoelmissa. Näyttely on esillä la 8.6. alkaen aina 1.9. saakka.

Rapolanharjun maksuttomat yleisöopastukset 28.7. ja 4.8.

Yhdistä Talonäyttelyn vierailuun myös retki Rapolanharjulle, Suomen merkittävimpään linnavuoreen. Rapolanharju Valkeakosken Sääksmäellä on osa Vanajaveden laakson kansallismaisemaa ja valtakunnallisesti merkittävää kulttuurimaisema-aluetta. Rapolanharju on maamme merkittävimpiä esihistoriallisia linnavuoria ja sen ympärillä levittäytyy laaja muinaismuistoalue.

Opastus kestää noin tunnin. Rapolan linnavuorelle edetään hitaasti ja matkalla tehdään pysähdyksiä. Reitin maasto on vaihteleva ja matkalla on sekä nousuja että laskuja. Reitti ei sovi liikuntaesteisille. Oppaina toimivat Valkeakosken oppaiden ja Kirkonpuolen kyläyhdistyksen jäseniä.

  • Kierrokselle lähtö klo 15 Voipaalan taidekeskuksen päärakennuksen edestä. (Sääksmäentie 772).
  • Lue lisää linnavuoresta.

Työväen musiikkitapahtuma

51-vuotias, perinteikäs musiikkifestivaali kerää heinäkuun lopussa 25.-28.7. kymmeniätuhansia ihmisiä monipuolisen ohjelmansa pariin. UPM Tervasaaren paperitehtaan ja Myllysaaren museon pihamaan ainutlaatuisessa miljöössä on luvassa jälleen kattaus huippuartisteja, keskusteluja, vaihtoehtomusiikkia.

Ismo Leikolan Apian lavalla 29.7.

Naurunyörit ratkeavat, kun Ismo valtaa lavan. Ismo tekee viimeiset Sanomista-keikat ja pistää tuttuun tyyliinsä yleisön nauramaan, ajattelemaan, oivaltamaan, yllättymään ja välillä hiukan punastumaankin. Sanomista on koko illan stand -up show, jossa ei sanoja säästellä. Maailmaa ja ihmiseloa tarkastellaan haukansilmällä ja ydinfyysikon analyyttisyydellä – Ismon uuden elämäntilanteen kautta. K18.

Muista myös nämä matkailuvinkit

Museot:

Lapsille:

Muut kesävinkit:

Lisätietoja matkailukesästä: