Muistoja edellisestä Talonäyttelystä 2017

Hirsitalo vuoden 2017 talonäyttelystä.

Historian ensimmäinen Talonäyttely järjestettiin Valkeakoskella 2017. Näyttelyn teemana oli omakotitalo kaksion hinnalla.

Länsi-Lintulassa Valkeakoskella järjestetty Talonäyttely oli menestys monella mittarilla. Tapahtuma-alueena toiminut Länsi-Lintula sijaitsi vanhan Asuntomessualueen, Lintulan, vieressä, joten paikka oli monille tuttu. Alue oli myös hyvin suosittu asuinalueena, sillä alueen kaikki tontit menivät hyvin nopeasti kaupaksi. Vuonna 2017 tehtiinkin Valkeakosken tontinmyyntiennätys, kun tontteja luovutettiin noin 60 kappaletta.

10 päivää kestäneessä tapahtumassa vieraili noin 17 000 kävijää. Suomen Rakennustutkimus RTS Oy teki alueella kävijätutkimuksen, jonka mukaan 100 prosenttia kävijöistä oli tyytyväisiä tapahtumaan ja sen järjestelyihin. Talonäyttely saavutti myös hyvin potentiaalista asunnon rakentamis- tai ostamiskohderyhmää, sillä 48 prosenttia kävijöistä oli kiinnostuneita oman asunnon hankkimisesta. Nuorista kävijöistä jopa 60 prosenttia mietti oman asunnon hankkimista. Monilla talotehtailla kauppa kävikin erinomaisesti näyttelyn aikana.

Kohteita Talonäyttelyssä oli yhteensä 16, pääosin puutaloja, mutta myös yksi kivitalokin mahtui mukaan. Pienin talo oli kooltaan 62 m² ja 15 taloa oli alle 90 m². Kohteiden kokonaishinta pysyi 12 talossa alle 200 000 euron. Yleisin tonttikoko oli  n. 442 m². RTS:n tutkimuksen mukaan kävijät äänestivät parhaiksi näyttelytaloiksi Jukkatalojen Pikkujukan ja Juuso Horellin Semiperinteisen. Muita näyttelykohteita oli mm. Kiirunataloilla, Sievitalolla ja Helmitalolla. Yhteensä tapahtumassa oli näytteilleasettajia 33.

– Vuoden 2017 Talonäyttely ylitti kaikki sille asetetut tavoitteet ja odotukset. Näyttelyllä piti avata uuden Länsi-Lintulan asuinalueen rakentaminen, mutta koko alue myytiinkin sitten yhdessä humauksessa loppuun. Rakentajat, talotehtaat ja muut yhteistyökumppanit ottivat Talonäyttelyn kevyen ja asiakaslähtöisen konseptin erittäin hyvin vastaan. Myös tapahtuman kävijätyytyväisyys oli ennennäkemättömän korkea. Lisäksi valtakunnalliset mediat kuten Helsingin Sanomat, Iltalehti ja Tekniikan Maailma, kiinnostuivat näyttelystä ja saimme tapahtumalle erittäin suuren määrän julkisuutta. Erinomaisesti onnistunut tapahtuma herätti myös useiden muiden kuntien kiinnostuksen Valkeakosken konseptia kohtaan, muistelee tapahtuman projektipäällikkönä toiminut Petri Ahonen.

Näiden onnistuneiden kokemuksien pohjalta on lähdetty rakentamaan uutta Talonäyttelyä Valkeakoskelle vuoden 2024 kesälle. Alueella on jo kunnallistekniikan rakentaminen käynnissä ja talojen rakentajat saavat iskeä lapiot maahan kesäkuun alussa.

Tonttihakua on jäljellä vielä viisi päivää, mikä päättyy 24.2 klo 15. Tonttihakemuksen voit jättää helposti sähköisen tontinhakulomakkeen kautta!