Rakentajien esittely osa 3: Helmitalo

Havainnekuva valkoisesta talosta, jonka pihassa on uima-allas.

Kolmantena rakentajaesittelyssä on vuorossa Helmitalo. Helmitalo rakentaa Talonäyttelyalueelle Villa Helmi -nimeä kantavan yksikerroksisen kodin perheelle.

Helmitalo on akaalainen talotehdas, joka on tehnyt lähes tuhat kappaletta taloja 30-vuotisen historiansa aikana. Valkeakoskellekin on rakennettu Helmitaloja runsaasti. Helmitalot tehdään täysin kotimaisin voimin vuosikymmenten tuomalla kokemuksella ja ammattitaidolla. Talo pystytetään tontilla vain päivässä, jonka jälkeen se on säältä suojassa ilman riskejä kosteusongelmista.

Helmitalo rakensi vuoden 2017 Talonäyttelyyn Länsi-Lintulaan kaksi kohdetta Pikkuhelmen ja Sopuhelmen. Erinomaisten kokemusten pohjalta Helmitalo lähti mukaan vuoden 2024 Talonäyttelyyn, jonne rakentuu kuvassa näkyvä Villa Helmi. Kodin tilat ovat monipuoliset ja järkevästi suunnitellut, jolloin hukkaneliöitä ei 137 m2 kokoiseen taloon tule. Asukkaiden arkeen luksusta tuo pihasauna ja poreallas, joka lämpiää aurinkosähköllä.

Mikä sai Helmitalon innostumaan Talonäyttelystä, Helmitalon myyntivastaava Anna Jokela?

Rakennamme paljon muuttovalmiita taloja Pirkanmaalle, ja Valkeakoskelle rakentaminen on sujuvaa viranomaistyöskentelystä lähtien. Tällä kertaa Talonäyttelyn alue on erityisen hyvin valittu: palvelut ja Valkeakosken keskusta ovat lähellä, lisäksi luonto ja järvi ovat kävelymatkan päässä.

Meihin on ottanut yhteyttä useampi omakotirakentaja, joka on kiinnostunut asumaan alueella. Talonäyttelyn aihe on ”Arjen luksus”. Helmitalon talopaketin mallia ja sisältöä muutettiin asiakkaan toiveiden mukaan, kuitenkin niin että ratkaisut ovat järkeviä ja kustannukset eivät karkaa. Tätä palvelua tarjoamme nykyään kaikille asiakkaillemme.

Mitä odotuksia Helmitalolla on Talonäyttelyä kohtaan?

Talonäyttely on alkanut sujuvasti. Toivomme että alueelle saadaan paljon onnistuneita erilaisia taloprojekteja. Tällöin Helmitalon erityispiirteet pääsevät esiin – teemme perustaloja paikallisesti, hieman muunneltuna asiakkaan tarpeiden sekä tontin mukaan. Tiivis yhteistyö rakentajien ja omakotirakennuttajan välillä takaa sen, että hän saa juuri omannäköisensä talon, keittiöistä pintamateriaaleihin. Oma rakentajatiimimme rakentaa kaikki talomme, joten Talonäyttelyssä nähtävä laatu on jokaisen Helmitalon laatu.