Saara-talomallin sisustus toteutetaan täysin kiertotaloutta kunnioittaen

Tulevan kesän Talonäyttelyn teemat ovat ekologisuus ja edullisuus. Sisustusalan yrittäjä Tytti Seppi Aesthetica Fabrilta toteuttaa ainutlaatuisen sisustuksen 85-neliöiseen Älvsbytaloon vain second handiä käyttäen.

Älvsbytalon Saara-talomallin sisustus suunnitellaan kokonaisvaltaisesti, pieniä yksityiskohtia unohtamatta, vain kierrätetyillä, uusiokäytetyillä ja ylijäämillä materiaaleilla sekä kalusteilla hyödyntäen myös upcyclausta, eli raaka-aineen tai tuotteen käyttämistä uudella tavalla. Suunnittelija Tytti Seppi luo eletyn oloisen, mielenkiintoisen ja inspiroivan kodin, jossa yhdistyvät kekseliäisyys kompaktissa asumisessa, käytännöllisyys ja kauneus – ja kaikki ekologisesti sekä edullisesti toteutettuna mahdollisimman minimaalisella hiilijalanjäljellä!

Kompakti eläminen valintana on jo itsessään ekoteko – pienemmissä neliöissä esimerkiksi energian tarve vähenee ja ylimääräisen tai tarpeettoman tavaran säilyttäminen minimoituu. Edullinen omakotitalo ja edullinen sisustus jättävät budjetissa tilaa elämänlaadun panostamiseen esimerkiksi elämysten kautta. Kaunis koti on vastuullisesti toteutettavissa kiertotalouden periaatteita noudattaen.

Yhtenä Valkeakosken Talonäyttelyn teemana on ekologisuus, ja Älvsbytalon Saara-talomallin second hand -sisustus suunnitellaan ja toteutetaan vahvasti teeman raameihin. Sisustus ja stailaus tekevät lapsiperheelle suunnitellusta kodista sekä yksilöllisen, muista erottuvan ja vetovoimaisen kohteen että vastuullisemman, ekologisemman ja vihreämmän elämisen esimerkin.

Ulkomailla 20 vuotta suunnitelleen Sepin periaate on luoda tapahtuman vetonaula, kutsua kävijät sisään toisenlaiseen suunnittelumaailmaan, jonka periaatteet ovat läpinäkyvästi vastuullisuudessa. Tunkkaisuus ei kuulu kiertotalouden periaatteilla suunniteltuun kokonaisuuteen ja tavoite onkin, että kävijä aistii kauniin ja esteettisen kodin, jonka suurena bonuksena on sen ”näkymätön” ympäristöystävällisyys – koti poikkeavan suurella sydämellä.

Second hand -sisustuksen etenemistä voi seurata Valkeakosken Talonäyttelyn, Tytti Sepin ja Aesthetica Fabrin Instagram-tileillä:
@talonayttely_valkeakoski
@tyttiseppi
@aesthetica_fabri