Talonäyttelyn aluetta laajennetaan

Talonäyttelyn ensimmäinen tonttihaku päättyi 24.2 ja hakemuksia saatiin 19 kappaletta. Suuren suosion vuoksi aluetta laajennetaan kolmella tontilla.

Talonäyttelyn alueeseen lisätään korttelin 494 tontit 1-3, jotka sijaitsevat aluetta reunustavan kuusikujan vieressä. Ensimmäisessä tonttihaussa selvästi suosituimpia tontteja olivat juuri kuusikujan viereiset tontit. Tontit ovat haussa 6.-17.3.2023. Tarkemmat tiedot tonteista löydät Talonäyttelyn Tonttihaku-sivulta.

Näitä kolmea tonttia koskevat samat oikeudet ja velvoitteet kuin aiempiakin haussa olleita tontteja. Tontteja haetaan sähköisellä hakulomakkeella määräpäivään klo 15 mennessä. Näyttelyehdotuksen jättäneet ovat etusijalla tontin saajia valittaessa. Näyttelyehdotus sisältää selostuksen toteutettavasta kohteesta/kuinka se toteuttaa näyttelyn teemoja (edullisuus, ekologisuus ja kompaktius), asemapiirroksen, julkisivupiirroksen ja pohjapiirroksen. Tontteja voivat hakea niin yritykset kuin yksityiset henkilöt. Tonteille tulee rakentaa Talonäyttelyyn 2024, ja kohteen tulee olla valmis näyttelyn alkuun mennessä.

Tonteilla suoritetaan kevään aikana Museoviraston edellyttämiä arkeologisia tutkimuksia, jonka vuoksi tonttien varaaminen on ehdollista. Varaussopimus tonttien osalta allekirjoitetaan vasta arkeologisten tutkimusten suorittamisen jälkeen.

Tonttien hinnasta on mahdollisuus saada alennusta maksimissaan 25 prosenttia. Alennuksen kriteerit ovat seuraavat:

  • A-energialuokan talo 25 %.
  • Aurinkopaneelit 15 %.
  • Varaava takka 5 %.
  • Varaus sähköauton latauspisteeseen 5 %.