Talonäyttelyn infotilaisuus oli menestys

Talonäyttelystä pidettiin infotilaisuus talotehtaille keskiviikkona 18.1. Talotehtaiden edustajat pitivät konseptia varsin toimivana ja teemoja erinomaisina.

Melankärjessä pidettyyn infotilaisuuteen osallistui toistakymmentä talotehdasta ja kaksikymmentä edustajaa. Tilaisuudessa esiteltiin edellistä Valkeakosken järjestämää Talonäyttelyä vuonna 2017, vuoden 2024 Talonäyttelyn sijaintia, teemoja, tavoitteita ja näytteilleasettajan velvollisuuksia. Erityisesti kiitosta sai konseptin edullisuus, keveys ja joustavuus. Edullisuus-teema näkyy tonttihintojen lisäksi myös Talonäyttelyn näytteilleasettajamaksussa, joka on vain 1 000 euroa. Joustavuutta pidettiin erittäin tärkeänä teemana, sillä näin ollen rakentajille jää vapaus toteuttaa omia unelmiaan Talonäyttelyalueella.

Talonäyttelyn konseptia esiteltiin myös Pientaloteollisuuden markkinointi- ja kehitysryhmässä torstaina 19.1. Pientaloteollisuuden johtaja Kimmo Rautiainen piti erityisesti kohtuuhintaisuuden teemasta ja työpajamenettelystä alueen rakentamisessa.

– Olen tosi innostunut Valkeakosken Talonäyttelyn konseptista, joka mielestäni palvelee tämän päivän tavallisia omakotirakentajia. Energian hinnan nousu on tuonut lisämotivaatiota energiatehokkuuden parantamiseen ja kohtuuhintaisuus mahdollistaa omakotiasumisen yhä useammalle. Erityisen ilahtunut olen joustavasta ja neuvottelevasta rakentamisen ohjauksesta, joka toimi hienosti jo edellisessä Talonäyttelyssä – toivon, että toimintamalli yleistyisi laajemminkin, toteaa Pientaloteollisuuden johtaja Kimmo Rautiainen.