Talonäyttelyn ohjelma on julkaistu!

Hanna Sumari, lapsi ja ruoka-annos.

Sisustustoimittaja Hanna Sumari vierailee kohteissa jakaen omia havaintojaan uniikeista kodeista ja siirtolapuutarhuri Jani Kinnunen esittelee miten hyödyntää pienet pihaneliöt.

Talonäyttelyssä on kymmenen ainutlaatuisen kodin lisäksi ohjelmaa päivittäin vaihtuvin teemoin. Talonäyttely kestää 12 päivää ja jokaiselle päivälle on oma rakentamiseen ja asumiseen liittyvä teema. Teemaan liittyen Talonäyttelyn ohjelmalavalla on haastatteluja, puheenvuoroja ja tietoiskuja. Talonäyttely on avoinna 24.7.–4.8. klo 10–18, tapahtuma ohjelmalavalla sijoittuu päivittäin klo 11–14 väliin. Perjantaina 26.7. ja 2.8. paikalla on 4H-yhdistyksen lapsiparkki klo 10–14.

Ohjelma täydentyy kesä-heinäkuun aikana.

Keskiviikkona 24.7. Talonäyttely avautuu! Avajaisjuhlallisuuksista kello 12 alkaen vastaavat kaupunginjohtaja Minna Uschanoff, Pientaloteollisuuden johtaja Kimmo Rautiainen, kansanedustaja Pauli Kiuru ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mikko Franssila.

Torstaina 25.7. teemana ovat ekologisuus ja kiertotalous rakentamisessa. Vuoden 2017 Talonäyttelyyn ekotalon rakentanut Riikka Kerttula kertoo kokemuksistaan ekotalossa asumisesta. Tämän vuoden ekologisen talon rakentaa puolestaan arkkitehti Juuso Horelli, joka kertoo, millaisia ekologisia valintoja hän on tehnyt rakennusprojektin matkan varrella.

Perjantaina 26.7. teemana ovat kohtuuhintainen asuminen ja rakentaminen. Arkkitehti Sampo Vallius kertoo asumisen trendeistä talouden vauhdittajana. Rakennustutkimus RTS Oy:n toimitusjohtaja Aarne Jussilan puheenvuoron teemana on ”pientalo – edullisin ja paras”. Paikalla on myös 4H-yhdistyksen lapsiparkki klo 10–14.

Lauantaina 27.7. teemana ovat sisustaminen ekologisesti ja pienellä budjetilla. Toimittaja Hanna Sumari kiertää Talonäyttelyn kohteissa ja sisustussuunnittelija Tytti Seppi kertoo makuuhuoneen sisustamisesta alle 1000 eurolla sekä sisustussuunnittelija Suvi Saarnisto lemmikkikodin sisustuksesta ekologisesti ja edullisesti. Lisäksi muutosagentuuri Pirjo Laurilan työnäytön vanhan huonekalun kunnostuksesta.

Samana päivänä vietetään myös Lasten Lauantaita. Lapsille ohjelmassa on poniratsastusta, glittertatuointeja sekä Taikametsän Tomero -lastenesitys. Ensimmäiselle 200 lapselle jaetaan portilla ilmaiset pillimehut. Muistathan, että lapset pääsevät Talonäyttelyyn aikuisen seurassa ilmaiseksi joka päivä.

Sunnuntaina 28.7. teemana ovat piharakentaminen ja erityisesti pienen pihan rakentaminen. Ohjelmalavalla haastattelussa on Hämeen Ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön lehtori Sanni Virjula. Sivumaku-bloggaaja ja siirtolapuutarhuri Jani Kinnunen kertoo vinkkejä pienen pihan ekologiseen rakentamiseen.

Maanantaina 29.7. teemana ovat energiamarkkinat ja ilmastoviisaus. Asiantuntijana kuullaan Valkeakosken Energian energiajohtaja Kai-Kristian Koskinen. Lisäksi ilmastoasiantuntija Ossi Kekki kertoo, kuinka kunnat ja kaupungit voivat edistää ilmastoviisasta rakentamista.

Tiistaina 30.7. teemana on kompaktit kodit ja niiden järjestelmällisyys. Haastattelussa ohjelmalavalla on Sini Jurva ja Kimmo Kauppila (@threexeverything), jotka asuvat yhdessä Pirkanmaan pienimmässä omakotitalossa Valkeakoskella, kolmosten ja koiran kanssa. Ammattijärjestäjä Nea Laaksonen kertoo ammattijärjestähän vinkit kompaktiin kotiin.

Keskiviikkona 31.7. teemana ovat rakentamisen uudet määräykset – rakentamislaki ja kompostointivelvoite. Kiertokapulan Heidi Uotila kertoo vinkit kompostin tehokkaaseen käyttöön. Rakennustarkastaja Jasu Kuusisto puolestaan kertoo vuoden alussa voimaan astuvan rakentamislain uudistuksista.

Torstaina 1.8. teemana on korjausrakentaminen. Asiantuntijana kuullaan Talokatsastuksen Jarno Haakana.

Perjantaina 2.8. teemana ovat kodin älykkäät järjestelmät. Hämeen Ammattikorkeakoulun lehtorin Timo Väisäsen ja Omavoiman Mika Kujalan haastattelussa kuulet, miten saat kotiisi älyä pienellä budjetilla. Paikalla on 4H-yhdistyksen järjestämä lapsiparkki klo 10–14.

Lauantaina 3.8. Omakotiliitto järjestää Asuntokaupan ABC-paneelin.

Sunnuntaina 4.8. Talonäyttelyn viimeisen päivän teemana on yhteenveto: kuinka Talonäyttely onnistui? Rakennustutkimus RTS Oy:n toimitusjohtaja Aarne Jussila tekee katsauksen vuoden 2024 pientalomarkkinaan sekä Valkeakosken pientalonäyttelyn onnistumisiin.

Osta liput: Talonäyttely 2024 – osta viralliset liput | lippu.fi
Katso koko ohjelma: Ohjelma – Talonäyttely (valkeakoski.fi)

Pidätämme oikeuden ohjelma- ja aikataulumuutoksiin.

Seuraathan meitä jo somessa:
facebook.com/talonayttely
@talonayttely_valkeakoski