Talonäyttelyn rakentajissa tuttuja talotehtaita sekä paikallisia rakentajia

Talonäyttely 2024 yhteistyökumppaneiden logoja.

Tontteja varattiin niin talotehtaille, rakennusliikkeille kuin yksityisille rakentajille. Edullisia, kompakteja ja ekologisia koteja pääsee ihastelemaan kesällä 2024 Talonäyttelyyn.

Talonäyttelyn tonttihaku ensimmäisten tonttien osalta päättyi 24.2., jolloin hakemuksia saatiin 19 kappaletta. Aluetta laajennettiin kolmella tontilla suuren kysynnän vuoksi ja näiden tonttien hakuaika päättyi 17.3. Hakemuksia jälkimmäisessä haussa saatiin yhdeksän. Kaupunki sai hakemuksia yhteensä 28 kappaletta, joka on erittäin hyvä määrä haastavassa maailmantilanteessa.

Talonäyttelyrakentajat koostuvat niin tunnetuista valtakunnallisista talotehtaista kuin alueellisista ja paikallisista rakentajista. Juusonniityn alueelle rakentavat Deko-Talo, Kannustalo, Kiirunatalo ja Älvsbytalo. Mukana ovat myös paljon Valkeakoskelle rakentanut akaalainen Helmitalo sekä tamperelainen Kodikas-talo. Vuoden 2017 Talonäyttelyn mieleenpainuvimman kohteen “Semiperinteisen” rakentanut Juuso Horelli rakentaa myös Juusonniityn Talonäyttelyyn. Muista paikallisista rakentajista mukana ovat myös Pirkanmaan Laatusaneeraus ja Huilaamo Oy. Lumus-kodit rakentavat alueelle siirrettävän talon. Juusonniityn alueelle saadaan myös Valkeakosken asuntotarjonnassa harvinainen paritalo. Paritalon toteutuksesta vastaa Rakennustyö H. Männistö.

Tontteja on varattuna nyt 16. Suuren kiinnostuksen kohteena olevalla Juusonniitylla on vapaana vielä viisi kaupungin omistamaa tonttia, joista yksi on paritalotontti sekä viisi yksityisen maanomistajan tonttia. Tiedot vapaista tonteista löytyy Talonäyttelyn tonttihaku-sivulta. Vapaat tontit ovat jatkuvassa haussa.