Talonäyttelyn tonttihaku sai suuren suosion

Työkoneet tasoittavat Juusonniityn talonäyttelyn aluetta.

Valkeakosken Talonäyttelyalueen Juusonniityn tonttihaku päättyi viime perjantaina 24.2. Tonttihaku sai suuren suosion niin yksityisiltä, rakennusliikkeiltä kuin talotehtailta.

Noin kuukauden kestäneessä tonttihaussa hakemuksia saatiin yhteensä 19 kappaletta. Hakijoiden joukossa oli niin yksityisiä rakentajia, rakennusliikkeitä kuin talotehtaitakin. Ylivoimaisesti suosituimpia tontteja olivat alueen vieressä kulkevan kuusikujan viereiset tontit. Kaupungin tontteja oli haussa mukana yhteensä 19 kappaletta.

– Olemme erittäin tyytyväisiä hakijoiden määrään. Talonäyttelyä kohtaan on ollut kiinnostusta koko hakuajan myös hakijoiden ulkopuolelta, toteaa projektipäällikkö Siiri Nieminen.

Tonttien ja Talonäyttelyn kiinnostusta selittänee alueen erinomainen sijainti ja edulliset tonttien hinnat. Kaupungin tonttien osalta hinnat ovat noin 14 000 – 20 000 euroa. Tämän hetkisessä maailman tilanteessa, jossa korot ovat nousseet, rakentamisen aloittamista mietitään tarkkaan.

– Rakentamisen kustannukset eivät juurikaan riipu siitä, ollaanko Valkeakoskella vai naapurikunnissa. Kuitenkin sillä on vaikutusta koko hankkeen budjettiin, maksaako tontti 15 000 € vai 55 000 €, pohtii Nieminen.

Talonäyttelyn edullinen, kevyt ja joustava konsepti on koettu myös kiinnostavaksi, sillä tontteja hakivat myös useat talotehtaat ja rakennusliikkeet. Tonttien saajat julkistetaan myöhemmin, kun näyttelyehdotukset ja hakemukset on käyty läpi ja päätökset tonttien saajista tehty. Tonttihaussa jäljelle jääneet tontit siirtyvät jatkuvaan hakuun maaliskuun aikana, joten Juusonniityltä on mahdollista saada tontti vielä itselleen.