Valkeakoski ja Kerava kutsuvat tulevana kesänä asumisen ja rakentamisen tapahtumiin

Rakentamisesta ja asumisesta kiinnostuneet matkaavat tänä vuonna asuntotapahtumiin Valkeakosken Juusonniitylle ja Keravan Kivisiltaan. Hyvän asumisen messutapahtuma, Talonäyttely Valkeakoskella, järjestetään 24.7.–4.8. ja Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF Keravalla 26.7.–7.8.

– Tulevan kesän isot rakentamisen ja asumisen tapahtumat ovat tällä kertaa kaupunkien järjestämiä. Tästä syystä teemme toistemme kanssa yhteistyötä ja olemme saaneet toisiltamme erinomaisia vinkkejä tapahtumiemme suunnitteluun ja järjestämiseen, Uuden ajan rakentamisen festivaalin projektipäällikkö Pia Lohikoski ja Talonäyttelyn projektipäällikkö Siiri Nieminen toteavat yhdessä.

Talonäyttely Valkeakoskella -tapahtuman teemoina ovat ekologisuus, edullisuus, kompaktit kodit ja joustava rakennusprojekti. Yksi koti sisustetaan täysin kiertotalouden periaatteita kunnioittaen ja second hand -huonekaluilla. Yhdessä kohteessa puolestaan minimoidaan kaikki rakentamisen päästöt, ei vasta asumisvaiheen päästöjä. Kaikki kohteet ovat kooltaan 83–139 m2. Lisäksi ne esittelevät, miten tehokkaisiin pihaneliöihin luodaan viihtyisää ulkotilaa.

Keravan Kivisillassa järjestettävä Uuden ajan rakentamisen festivaali, URF esittelee kestävää rakentamista, asumista ja elämäntapaa Keravan kartanon vehreässä ympäristössä. URF on koko perheelle tarkoitettu ilmainen kaupunkifestivaali, joka kutsuu paikalle kaikki kestävästä elämästä kiinnostuneet. Tapahtumassa on koettavana kymmenen asuntokohdetta, teemoitettuja työpajoja sekä erilaisia kävelyreittejä, joissa voi tutustua esimerkiksi erilaisiin kiertotalousratkaisuihin ja alueen historiaan. Jokaiselle festivaalipäivälle on luvassa myös monipuolista puheohjelmaa, joka käsittelee muun muassa rakentamisen, asumisen ja kaupunkiympäristöjen murrosta sekä sitä, mitä uuden ajan rakentaminen on ja miten vaikkapa tekoälyä tullaan hyödyntämään tulevaisuuden kaupungeissa.

Talonäyttely Valkeakoskella ja Uuden ajan rakentamisen festivaali ovat tausta-ajatuksiltaan vastaavat, mutta niissä on myös erilaisia piirteitä. Tavoitteena on, että kumpikin tapahtuma tarjoaa kävijöille ensi kesänä jotakin elämyksellistä ja ainutlaatuista.

Seuraathan meitä jo somessa:
facebook.com/talonayttely
@talonayttely_valkeakoski