Villa Annan rakennuttajat osoittavat, ettei rakentamisella ole ikärajaa

Havainnekuva ruskeasta omakotitalosta, sen terassista ja pihasta.

Helmitalojen 97-neliöisen Villa Annan rakennuttajat Anneli ja Reino Säteri näyttävät toteen, että talon voi rakennuttaa myös varttuneemmalla iällä. Pariskunta asui eläkkeelle jäätyään 1,5 vuotta kerrostalossa, kunnes totesivat, että ikävöivät kuitenkin omakotitaloasumista.

Villa Anna on senioripariskunnalle suunniteltu kokonaisuus, unelmat täyttävä loppuelämän koti. Työnimi “Urbaani Mummola” kuvaa kokonaisuutta, jossa historia kohtaa pariskunnan rakkaiden esineiden, taiteen ja tunnelman muodossa, yhdistettynä modernilla ja raikkaalla yleisilmeellä. Pihan ulkosauna, kasvihuone, puutarha ja pieni kasvimaa antavat sopivaa puuhaa ja mielenvirkeyttä.

– Eniten kaipasimme omakotitalon pientä puuhailua, käsillä tekemistä, omaa rauhaa, omaa pihaa ja omaa lupaa. Lähdimme suunnittelemaan urbaania mummolaa modernilla twistillä. Heittelimme hassujakin ideoita, mitä oli jäänyt mieleen omasta lapsuudesta ja niistä valikoitui ruokakomero, kylpyamme, pihasauna, kattokaltevuus, kasvihuone, pihavaja ja ystävyyden puutarha, kertoo Anneli Säteri.

Rakentamisprojekti on pariskunnan kolmas. Yhteisiin vuosiin mahtuu myös useita remonttiprojekteja.

– Tässä iässä on viisautta olla liikoja stressaamatta, on järkevämpi rakentaja kuin nuorempana ja ei tavoittele epärealistisia tai kohtuuttoman kalliita ratkaisuja. Valitsimme talotoimittajan, joka oli tehnyt edellisen talomme ja halusi toteuttaa urbaanin mummolan meidän haluamallamme tavalla.

Vapaa seinätila tauluille ja rakkaille esineille, huoneiden koko ja esteettömyys saatiin yhteisellä suunnittelulla toteutettua asiakkaille mieleiseksi. Koti on yksitasoinen, avointa tilaa on liikkumiseen tarvittaessa rollaattorillakin, terassi on kahdella talon sivulla ja autokatoksesta on suora yhteys ulko-ovelle liukastumisia ehkäisemään. Myös asuinalueen sijainti ja esimerkiksi lyhyt matka kauppaan ja apteekkiin miellyttävät asujia ja tuovat heille varmuutta mahdollisiin iän tuomiin liikkumisen rajoituksiin.

– Talonäyttelyn pientaloalue on sopivan yhteisöllinen. Asuinalueelta vesimaisemaan johtava kaunis kuusikuja oli loppusilaus tonttihankinnalle, pariskunta summaa.

Seuraathan meitä jo somessa:
facebook.com/talonayttely
@talonäyttely_valkeakoski